Kun yksi matka loppuu, toinen alkaa

Kun yksi matka loppuu, toinen alkaa

Loppuvuosi 2017 oli minulle monella tapaa uuden oivaltamisen ja itsetutkiskelun aikaa. Yrityksen YT-neuvotteluiden tuloksena sain kokea sen, minkä liian moni nykyisin saa. Työsuhteeni loppui kuin seinään.

Mitäs nyt sitten? Miten näin voi käydä? Miksi minä!? Saanko minä mistään töitä? Koin kaikenlaisia tunteita hölmistyksestä vihaan. Kun olin lopulta asian päässäni selvittänyt, niin postasin instagramiin kuvan, jossa oli teksti ”Difficult roads often lead to beautiful destinations.” Tiesin, että kyllä tästä vielä hyvä tulee.

”Difficult roads often lead to beautiful destinations.”

Juttelin asiasta juuri uuden tuttavani kanssa. Hän oli myös joutunut poistumaan tutusta ja turvallisesta työpaikasta samalla tavalla. Tilanteen ja sen tunteen ymmärtää, ehkä vasta kunnolla sitten, jos sen itse joutuu kokemaan.

Pieni pysähtyminen olisi hyväksi meille kaikille

Olen oppinut viime kuukausien aikana valtavasti. Olen joutunut pohtimaan tulevaisuutta ja seuraavaa askelta. Mitä minä oikeasti haluan tehdä? Missä olen hyvä, mitä minun pitäisi itsessäni ja osaamisessani kehittää? Millaisia taitoja nykyajan työmarkkinoilla tarvitaan? Viimeksi olen hakenut töitä yli viisi vuotta sitten ja yllättävän paljon on tässä välissä muuttunut. Niin työnhaussa kuin myös työelämässä.

Nyt olen todella kiitollinen, että näin kävi. Normaalin arjen keskellä ei tule yleensä pysähdyttyä ja mietittyä tällaisia asioita oikein kunnolla. Nyt oli pakko.

Kohti tulevaa

Koska tämä vuosi 2018 tulee varmasti olemaan erilainen kuin viime vuosi, niin ajattelin, että tälle vuodelle olisi hyvä asettaa muutama tavoite.

Tavoite 1. Työ

Otan vastaan sellaisen työn, jossa koen, että saan aidosti olla oma itseni, kehittää ja kehittyä. Työpaikassa on minulle sopiva yrityskulttuuri ja arvot. Rento, ketterä, eteenpäin menevä, luottamus, joustaminen ja yhdessä tekemisen meininki. Näillä sanoilla voisin kuvailla seuraavaa ihannetyöpaikkaani.

Tavoite 2. Verkostot 

Olen ehkä hieman myöhäisherännäinen tässä asiassa, mutta olen ymmärtänyt vihdoin, että LinkedInin ja eri ammatillisten yhdistyksien kautta on äärimmäisen helppo tutustua uusiin ihmisiin ja kasvattaa omia verkostojaan. Aion siis jatkaa verkostojen kasvattamista ja sen myötä tiedon jakamista ja uuden oppimista. Juttelen tilaisuuksissa  vierustoverin kanssa tai tutustun LinkedIn-verkostossani olevaan henkilöön, jos tilanne eteen tulee. Tätä olenkin jo aloittanut hyvällä menestyksellä tekemään.

Tavoite 3. Lukeminen ja kirjoittaminen

Lukeminen on viime aikoina ollut aika nollassa. Kaikki muu aina menee olevinaan sen edelle. Lukeminen auttaa myös parantamaan omaa tekstiä ja senkin takia haluan ja aion lukea enemmän. Tänne blogiin aion myös kirjoittaa enemmän.

Tavoite 4. Esiintyminen

Haastan itseni menemään eri esiintymistilanteisiin, jotta kehittyisin itsevarmemmaksi esiintyjäksi. Mitä enemmän tätäkin tekee, niin sitä enemmän kehittyy. Olen huomannut, että työnhakuvideoiden tekeminen on myös auttanut minua. Siinä näkee hyvin omat maneerinsa mutta myös ne hyvät puolet esiintyjänä. Näiden tiedostaminen on auttanut myös jo kehttymään.

Tavoite 5. Perhe

Pidän tulevan työni ja perheen tasapainossa. Mielestäni näiden kahden välillä ei tarvitse valita.

En malta odottaa mitä uusi vuosi tuo tullessaan! 🙂

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s