Minun työpäiväni

Minun tyopaivani

Herään aamulla noin kello 6. Pieni ihmisherätyskello pitää huolen, että kauan en pysty sängyssä makaamaan. Esikoiseni jatkaisi uniaan mölystä huolimatta, mutta molemmat tulevat kuitenkin aamiaispöytään kova tohina päällä. Kun banaanit ja avokadot on syöty, heitetty lattialle, kipattu pöydälle tai annettu äidille, niin matka jatkuu hetkeksi leikkeihin. Saan juoda kahvini rauhassa, vaikka tänään tosin kahvia ei ollut. Hengitin syvään ja mietin käyväni kahvia lähikaupasta samalla kun vien pojan kerhoon.

Pian alkaa tiimin pukeutumismisprojekti, johon kuuluu useimmiten itkua, naurua, hermojen menetystä, talon ympärijuoksua, vaatteiden riisumista ja usein kaikkea tätä.

Suuntaamme kohti päiväkotia, jonne esikoiseni menee kerhoon kolmeksi tunniksi kolmena päivänä viikossa. Kilometrin matkaan voi mennä kymmenen tai kolmekymmentä minuttia, riippuen muuttujista matkalla.

img_4317

Onneksi on ihana sää. Pikku pakkanen, lunta on satanut yön aikana ja satelee edelleen hieman. On vielä hämärää. Kello on noin puoli yhdeksän.

Kerään lähikaupassa koriini kahvia ja muuta pientä, kunnes huomaan, että lompakko on jäänyt kotiin siinä kaiken hässäkän keskellä. Kun palaan kotiin, ilman kahvia, niin nuorimmaiseni on nukahtanut vaunuihin ja saan hetken aikaa omille jutuille. Avaan yleensä LinkedInin, katselen työpaikkoja, kirjoitan työhakemusta, sometan, siivoan, kokkaan, kunnes tyttöni herää. Aikaa tähän on noin puolesta tunnista reiluun tuntiin. Ei siis kovin paljon.

img_4318

Puolen päivän aikaan haemme pojan kerhosta. Muistan ottaa lompakon mukaan ja saan vihdoin kahvini ostettua. Kotona syömme (osa olevinaan syö) ja molemmat menevät unille klo 13-14 välillä. Sitten saan taas hetken aikaa tehdä jotain ilman, että molemmat tai toinen roikkuu lahkeessa. Taas teen, mitä ehdin, yleensä jotain työnhakuun liittyvää.

Ja juon kahvia.

img_4319

Kun päivä on ohi, voin yleensä todeta, että tänäänkin kaikesta selvittiin. Vaikka kahvia ei aamulla ollut, koirapaita ei ollut Ryhmähau-paita, leipä ei ollut tummaa, pöydälle ei saanut kiivetä jne… Päivä sisältää runsaasti vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisia, joiden sattuessa kaikki taputtavat. Johdan tätä orkesteria pitkällä pinnalla ja luovuudella. Välillä myös pyhä kolminaisuus, uhkailu-kiristys-lahjonta, on kyllä käytössä.

Tiimini vaativat jäsenet ovat kuitenkin loppujen lopuksi aina tyytyväisiä päivään ja kun se näillä kahdella n. klo 20.30 loppuu niin minulla se vielä jatkuu hetken, mitäs muuta kuin LinkedIniä selaten, työpaikkoja katsellen, siivoten ja ruokaa tehden…

Toki noin kello 17 kotiin tuleva talon toinen vanhempi ottaa myös kiitettävästi oman osuutensa kodin projekteista hoidettavakseen.

Useimmiten päivät toistavat enemmän tai vähemmän samaa kaavaa. Myönnettäköön, että tiimin ja projektipäällikön vaihto aikavälille 8-16 olisi jo paikallaan. Toivottavasti pian saan kirjoittaa hieman erilaisesta työpäivästä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s