Ensimmäinen viikko uudessa työssä

Nyt saavat aivot levätä ja prosessoida kaikkea viikon aikana opittua. Ensimmäinen viikko uudessa työssä digitaalisen markkinoinnin strategina on nyt takana. Jos odotin innoissani työn aloitusta, niin vähintään yhtä innoissani olen ensimmäisen viikon jälkeen. Kaikki on alkuun uutta ja erilaista, mutta juuri siksi niin virkistävää.

Ensimmäinen viikko meni mielestäni hyvin ja siihen mahtui paljon kaikenlaista. Tein käytännön juttuja, kirjauduin eri järjestelmiin ja opettelin niiden käyttöä. Pääsin jo myös tekemään ihan konkreettisia asioita asiakasprojekteissa kuten hahmottelin yhden projektisuunnitelman ensimmäisen version ja suunnittelin ”trigger flow” -polkuja markkinoinnin automaatioon.

Koko porukka kertoi viikon parhaasta onnistumisestaan ja kiitti työkaveria.

Tiistain tiukan palaveriputken jälkeen alkoi päässä jo hieman surista, mutta pidin sitten keskiviikkona hieman lyhyemmän päivän ja sulattelin rauhassa oppimaani. Perjantaina söimme lounaaksi pitsat lähiostarilla ja päivä päättyi skumpan juontiin. Lisäksi koko porukka kertoi viikon parhaasta onnistumisestaan ja kiitti työkaveria. Minulle paras onnistuminen oli lähinnä yleisesti se, kun alan pikku hiljaa hahmottamaan asioita ja kiittelin työkavereita, kun jaksavat minun toistuvia kysymyksiä samoista asioista. Perjantaina tein minulle totuttuun tapaani työlistan valmiiksi maanantaille.

Kuinka sisäistän kaiken uuden tiedon parhaiten?

Kun tulee paljon uutta tietoa kerralla, niin välillä pitää muistaa myös vaan sulatella ja kerrata opittua. Koko päivää ei kannata buukata täyteen palavereita, varsinkaan jos ne ovat ihan eri aiheista. Muuten voi käydä niin, että asiat alkavat mennä päässä jo ihan sekaisin. Toki useamman palaverin jälkeen töitäkin alkaa helposti jo olemaan pitkä lista, joten niitäkin pitää saada jossain kohtaa purettua.

Erilaiset muistiinpanotavat piti myös taas palauttaa mieleen. Itse teen erilaisia listoja pääosin sähköpostiin. Välillä aiheen ja välillä asiakkaan mukaan. Sähköpostissa ne ovat aina kätevästi mukana koneella tai puhelimella. Muistikirjaa tulee myös käytettyä joissain tapauksissa. OneNoten käyttöä pitäisi myös alkaa harjoittelemaan.

Miten olen aloittanut uuden roolini rakentamisen?

Koska roolini on yrityksessä aivan uusi, joudun tekemään vielä hieman ylimääräistä tässä alkuvaihessa. Minulla ei ole mitään aikaisempaa, mistä lähteä jatkamaan, vaan alan rakentamaan uutta toimenkuvaani ihan alusta. Se on mahtavaa, mutta toki välistä myös hieman hämmentävää.

Yritän osallistua niin moneen palaveriin kuin mahdollista. Kaikki uusi tieto auttaa minua nyt hahmottamaan kokonaisuutta, joka minun roolissani on erityisen tärkeää. Kyselen ja tungen itseni eri palavereihin. Tietoa tulee hieman sieltä, vähän tuolta ja niistä se palapeli sitten pikku hiljaa rakentuu.

Tietoa tulee hieman sieltä, vähän tuolta
ja niistä se palapeli sitten pikku hiljaa rakentuu.

Olen tutustunut tällä hetkellä käynnissä oleviin projekteihin ja niiden eri vaiheisiin. Useimmiten kysymykseni alkavat sanoilla miksi ja miten. Miksi näin tehdään? Miten tämä mielestäsi pitäisi tehdä? Miten tätä mitataan?

Pyrin tutustumaan työkavereihini ja uuden tiimini jäseniin myös kahden kesken, jotta ymmärtäisin paremmin, mitä kukin tekee. Sitten tulee niitä hetkiä, että sitä luulee ymmärtävänsä jo jotain, kunnes tajuaa ettei tiedäkään vielä yhtään mitään.

Rutiinit hukassa, mutta huumori kukassa

Aamurutiinit kotona ovat vielä hieman hakusessa ja sujuvat bussiyhteydet hakevat vielä paikkaansa. Toimiston Moccamasterin käyttö sentään sujuu vanhasta muistista. Olen myös saanut jo välipalat jääkaappiin hankittua, koska ilman kello kahden välipalaa alkaa puhti loppua tai viimeistään kotiin mennessä olen jo nälästä kiukkuinen.

Muita virkistäviä huomioita viikon ajalta ovat:

  • Meillä on vuoroviikot tiskikoneen ja muutamiin muihin toimistoasioiden hoitamiseen.
  • Omia työpisteitä ei ole, vaan aamulla saa aina valita hieman erilaisen työpisteen ja vierustoverin.
  • Toimiston porukan huumori on välillä vähän levotonta, mutta sopii minulle oikein mainiosti.
  • Alakerran lounasravintolasta saa oikeasti ihan maukasta ruokaa.

~~~

Aurinko paistaa ja siitä on tankattu energiaa ulkona pulkkamäessä. Tästä on hyvä lähteä uuteen viikkoon.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s