Vuosi 2018 oli verkostoitumisen vuosi

Vuoden 2017 lopulla havahduin siihen, että työelämä todella pyörii verkostojen ympärillä. En ollut itse kovin aktiivisesti verkostoitunut ja mielikuvani oli, että se on lähinnä pomojen mielistelyä tai sukulaisten rekrytointia. Tätähän se ei kuitenkaan enää ole.

Minua asia kiinnosti erityisesti juuri tuolloin, kun työpaikanvaihto tuli ajankohtaiseksi. Suurin osa kun työllistyy juuri verkostojen ja tuttujen kautta, ei avoimien hakujen. Siispä aktivoiduin heti mm. LinkedInissä, enkä tiedä olisinko nykyisessä työpaikassani ilman sitä.

Mielenkiintoisia kohtaamisia ja erilaisia tarinoita

Olen aina pitänyt uusiin ihmisiin tutustumisesta ja ollut kiinnostunut erilaisten ihmisten erilaisista tarinoista. LinkedInin kautta se on ollut helppoa. Olen käynyt mm. LinkedIn-lounailla usean verkostoni ihmisen kanssa ja saanut virkistävää sparrausseuraa.

LinkedInin kautta löysin myös MiBin eli Mothers in Business ry:n ja liityin aktiiviksi viestintä- ja markkinointitiimiin. MiBissä on rento meininki ja olen tavannut sitä kautta monia upeita naisia, joiden kanssa vahva yhdistävä tekijä on työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen.

Monen mutkan kautta uuteen työhön

Työvuoteen 2018 mahtui erilaisia käänteitä. Rohkeutta ja riemun kiljahduksia, pettymyksiä, itkua, naurua, pientä hulluutta, uskallusta sekä pelkoja ja toiveita tulevasta. Monen mutkan ja valinnan kautta päädyin elokuuussa työpaikkaan, joka on minun näköiseni, haastava ja mielenkiintoinen. Sekin mahdollisuus avautui LinkedInin kautta.

On ollut palkitsevaa auttaa toisia ja saada uutta ajateltavaa, ideoita ja vinkkejä. Tätähän verkostoituminen parhaimmillaan on.

Innolla ja ilolla vuoteen 2019!

Verkostoidutaan? https://www.linkedin.com/in/petralylander/