Miten luoda kiinnostavia sisältöjä?

Miten luon kiinnostavia sisältöjä

Miten saat ihmiset kiinnostumaan sisällöistäsi? Miten saat heidät jopa jakamaan niitä eteenpäin? Yhtä autuaaksi tekevää niksiä tähän ei valitettavasti ole, mutta alla olevilla muutamalla perusohjeella pääset jo pitkälle. Sisällöt ovat toki myös hieman erilaisia somepostauksessa kuin yrityksen blogissa, eikä samat asiat toimi kaikilla toimialoilla.

Kenelle kirjoitat ja mikä on tavoitteesi?

Kenelle haluat tekstisi suunnata? Kuka on kohderyhmäsi? Kun tiedät tämän, tiedät varmasti myös kohderyhmäsi haasteet. Jos et, niin selvitä ne. Tämän jälkeen tehtäväsi on yksinkertainen. Tuota kohderyhmällesi lisäarvoa sisällöillä. Tarjoa ratkaisuja heidän ongelmiin. Kirjoita niin hyviä sisältöjä, että kohderyhmäsi ei voi muuta kuin taipua tahtoosi. Mikä tavoitteesi nyt sitten ikinä onkaan.

Millaisesta sisällöistä kohdeyleisösi pitää?

Millaisesta sisällöistä kohdeyleisösi pitää? Millä tyylillä heille pitäisi kirjoittaa? Käytätkö rennompaa kieltä vai puhutteleeko heitä paremmin virallisempi teksti? Kapulakieli ei tee tekstistä vakuuttavampaa. Itseasiassa päinvastoin.

Jos käytössäsi on markkinoinnin automaatio, niin mieti millainen sisältö tulee olla kohderyhmäsi ostopolun eri vaiheissa ja suunnittele sisällöt sen mukaan. Sama sisältö ei välttämättä sovi ensimmäistä kertaa tuotteestasi lukevalle ja siitä jo paljon tietävälle.

Tavoitteesi voi konkreettisesti olla esimerkiksi tietty määrä jakoja ja tykkäyksiä. Riippuen sisällöstäsi se voi olla myös saatujen sähköpostiosoitteiden tai liidien määrä. Ehkä pelkkä klikkauksien määrä riittää joskus tavoitteeksi. Mieti sisällön mukaan mitä sinun kannattaa mitata.

Aloita osuvasti ja tee napakka otsikko

Perusasiat kuntoon. Muista naseva otsikko. Jos otsikkosi ei kiireistä netinselaajaa kiinnosta, niin oli tekstisi kuinka kiinnostava tahansa, jää se lukematta. Otsikon tulee houkutella, esimerkiksi olla iso ja tärkeä kysymys, johon kirjoituksesi antaa vastauksen.

Jos otsikkosi ei kiireistä netinselaajaa kiinnosta, niin oli tekstisi kuinka kiinnostava tahansa, jää se lukematta.

Panosta ensimmäisiin lauseisiin. Jos niissä ei ole mitään mielenkiintoista, niin ihmiset eivät jaksa lukea tekstiäsi pidemmälle. Kannattaa myös miettiä tekstin pituutta. Jos teksti meinaa venyä liian pitkäksi, niin se kannattaa ehkä mieluumin pilkkoa pienemmiksi, helpommin sulateltaviksi paloiksi. Näin saat helposti myös useamman eri julkaisun.

Kielioppi kuntoon ja persoonallisuutta mukaan

Kirjotit sitten kenelle tahansa, mitä tahansa, niin kieliopin pitää olla kunnossa, eikä kirjoitusvirheitä saa olla. Yhdyssanavirheitä vilisevä teksti antaa epäammattimaisen kuvan ja sen lisäksi ärsyttää monia.

Kiinnostava sisältö syntyy persoonallisesta otteesta. Jos vain pystyt, tuo mukaan jotain omaa, esimerkiksi henkilökohtainen kokemus. Tarinat kiinnostavat aina.

Miten yllätät lukijan?

Jos kerrot jostain aiheesta, josta on kirjoitettu jo monet kerrat, keksi mukaan jokin uusi oma juttusi. Miten kirjoituksesi eroaa niistä tuhansista muista? Miten yllätät lukijan? Tartu ajankohtaisiin aiheisiin ja tuo niihin oma näkökantasi. Pystytkö tuottamaan jotain täysin päinvastaista kuin siitä aiheesta normaalisti odotettaisiin?

Luonnollisesti suunnitelmallisuus on myös tärkeää. Julkaise sisältöjä säännöllisesti, jolloin kohdeyleisösi osaa niitä jo odottaa.

Yhteenveto ja muistilista

Käy läpi alla oleva lista aina kun teen uusia sisältöjä. Lupaan, että tällä pääset jo pitkälle.

  1. Mieti tavoitteesi
  2. Kuka on kohdeyleisösi? Mikä heitä kiinnostaa?
  3. Kirjoituksen tyyli ja kielioppi kuntoon
  4. Persoonallisuus
  5. Yllätä lukija!
  6. Hyvä otsikko
  7. Sopiva pituus
  8. Ajankohtaisuus
  9. Suunnitelmallinen tekeminen

Kokeile erilaisia sisältöjä ja seuraa tuloksia nähdäksesi millaiset sisällöt juuri sinulla toimivat. Sinnikkyys palkitaan.

“Make it simple. Make it memorable. Make it inviting to look at. Make it fun to read.”  ― Gary Vaynerchuk

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s