Viisi myyttiä työnhausta

Työnhaun viisi myyttiä

Työnhaku on kuin vuoristorata, ylä- ja alamäkiä. Kokosin tähän työnhaun viisi myyttiä

Myytti nro 1. LinkedIn on kanava vain työnhakuun ja siellä kannattaa aktivoitua vasta, kun työnhaku on ajankohtaista

Tarua, tarua ja todellakin tarua. Tämä on siis tarkoituksella myytti numero 1, koska tämä on näistä kaikkein tärkein. LinkedIniä kannattaa käyttää aina ja koko ajan 🙂 LinkedIn on muuttunut erityisesti viime vuoden aikana ja viimeistään nyt kannattaa hypätä mukaan keskustelemaan ja verkostoitumaan ventovieraiden kanssa. Ihan totta.

Seuraavan kerran kun haluat vaihtaa työpaikkaa, niin voi olla, että työpaikka löytääkin sinut ensin.

Myytti nro 2. CV:ssä pitää aina olla kuva

Totta. Se on ehdottomasti suositeltavaa. Kuva antaa CV:llesi kasvot. Muista omannäköisesi mutta toki myös hakemaasi työpaikkaan sopiva kuva. Sen ei aina tarvitse olla se kauluspaita. Ja hymystä ei ole varmasti haittaa.

Myytti nro 3. Heinäkuussa ei kukaan rekrytoi.

Tarua. Monet laittavat paikkoja hakuun syksyä varten tai pohtivat jo syksyn rekrytointeja. LinkedInissäkin kannattaa olla läsnä. Moni päivystää myös puhelinta ja sähköpostia lomansa aikana. Voi toki olla, että asiat etenevät tapaamisten muodossa vasta elokuussa.

Niin työpaikkailmoituksia kuin myös piilotyöpaikkoja kannattaa siis katsella ja hakea myös heinäkuun aikaan.

Myytti nro 4. Laitan palkkatoiveeni alakanttiin, niin minua ei pidetä ahneena ja minut palkataan ehkä helpommin

Haluan uskoa, että tarua on tämäkin. Liian alhainen palkkatoive voi viestiä epätoivostasi tai jopa siitä, että et arvosta itseäsi tai osaamistasi. Keskity perustelemaan hakemuksessasi lisäarvo, jonka tuot yritykseen. Näin olet pyytämäsi palkan ansainnut.

Myytti nro 5. Tapaaminen meni hyvin, he myötäilivät ja antoivat paljon positiivista palautetta – paikka on jo siis ihan varma nakki ja voin lopettaa hakemisen

Tarua. Voi olla, että tapaaminen meni täydellisesti, mutta voi olla, että niin meni sillä toisellakin. Mikään ei ole varmaa ennen kuin kuulet ne maagiset sanat:  “Haluaisimme erittäin mielellämme juuri sinut”.

Ennen kuin nimi on paperissa, niin työnhakua ei kannata lopettaa. Kun sinulla on jo uutta putkessa, niin kieltävä vastaus ei tunnu läheskään yhtä pahalta.

Lue myös: Vinkkini työnhakuun ja LinkedInin hyödyntämiseen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s